جدیدترین گزارش اوپک نشان داد، ایران در اسفند ماه ۱۴۰۱ روزانه ۲ میلیون و ۵۶۷ هزار بشکه نفت تولید کرده است و میزان تولید نفت ایران در زمستان پارسال ۳۶ هزار بشکه نسبت به مدت مشابه سال پیش بیشتر شده، اما نسبت به سه ماهه پاییز ۱۴۰۱ دو هزار بشکه در روز کمتر شده است.
یک کارشناس انرژی اظهار داشت: اگر درست عمل کنیم و مذاکرات بدرستی پیش برود، افقهای خوبی در آینده رابطه ایران و عربستان پیش رو است. دلیلی ندارد که نتوانیم مسئله مربوط به میدان آرش را حل نکنیم، مهم این است که مباحث را چطور پیش ببریم.
هیدروژن ماده ای با پتانسیل عظیم به عنوان یک سوخت پاک می تواند برای همه کشورها در مسیر گذر از سوخت های فسیلی جذاب باشد و کشورهای نفتی باید پیش از گذر کامل از سوخت های فسیلی در این حوزه ورود کنند.
متاسفانه فرهنگ توسعه مشترک در منطقه ما رایج نیست، هر طرف به تنهایی توسعه میدهد و بعد برای رسیدگی و صیانت از میدان هر طرف منتظر است طرف دیگر این کار را انجام دهد، به بعارت دیگر در این برداشتهای یکجانبه میدان لطمه میبیند و رسیدگی لازم هم به میدان انجام نمیشود.
مدیر کل پیشین امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت گفت: در سالهای اخیر شاهدیم به دلایل مختلف حلقه تحریم علیه ایران تنگتر شده و علاوه بر تحریمهای بینالمللی در داخل نیز وقتی راجع به اهمیت توان تولید صحبت میشد عدهای مخالفت میکردند که نفت باید برای نسلهای آینده بماند، اکنون میبینیم وقتی توان تولید و مصرف و صادرات محدود میشود و تولید ایران ...
اوپک اعلام کرد، هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه اکتبر ۲۰۲۲ (مهر ۱۴۰۱) به طور متوسط ۹۳.۲۱ دلار فروخته شد و متوسط قیمت آن در ۱۰ ماه نخست امسال حدود ۳۵ دلار افزایش داشته است.
مدیر امور توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه به هیچ عنوان دوران نفت خام به پایان نرسیده و همچنان این حامل انرژی با استقبالی خوب در دنیا روبهروست، گفت: بر اساس آمارهای مؤسسههای آیندهپژوهی شرکتهای معتبر جهان، نفت خام در آینده از یک کالای راهبردی به کالایی معمولی تبدیل میشود به عبارت دیگر، دوران طلایی و جذاب فروش نفت اکنون است، نه ...
هر چند کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دارای ذخایر بسیار بزرگی از گاز طبیعی هستند اما به استثنای قطر، سایر این کشورها دارای توان صادراتی محدودی هستند. این در حالی است که اروپا در آستانه زمستان سخت خود به گاز بسیار زیادی نیاز دارد.
تصمیم به کاهش۲ درصدی تولید، قیمت های نفت را صعودی کرده، برخی مدعی اند که عربستان به دنبال نفت ۱۰۰ دلاری بوده و به نوعی مقابل آمریکا قرار گرفته اما کارشناسان تصمیم اخیر را اقتصادی و تکنیکی می دانند.
رو خانا در یک مصاحبه تلفنی با CNN گفت: اقدام عربستان فراتر از حد اعتدال است. آنها به طور مشخص جیب مردم آمریکا را تخلیه و اقتصاد را بی ثبات میکنند. این بسیار وحشتناک است.
بسیاری متخصصان بازار عقیده دارند اظهارات وزیر انرژی عربستان در مورد کاهش احتمالی تولید اوپک که قیمت نفت را تا ۱۰۰ دلار در هر بشکه بالا برده، درواقع هشداری است برای آمریکا درمورد پیامدهای بازگرداندن نفت ایران به بازارهای جهانی.